International Body Music Festival







2011 4th IBMF, CA, US

2010 US Mini-Fest, CA, US

2010 3rd IBMF, São Paulo, Brazil

2010 IBMF on Tour, NYC

2009 2nd IBMF, CA, US

2008 1st IBMF, CA, US
KeKeÇa

KeKeÇa | İstanbul, Türkiye
Beden Perküsyonu(Body Percussion), ellerin ayakların bedenle birlikte vurmalı bir enstrüman olarak kullanıldığı bir alan. Müzik ve Hareketin tam da ortasında yer alıyor. Çalanın da çalınanın da aynı kişi olması, beden perküsyonunun benzersiz bir özelliği: “Kendin Kendini Çal”ma süreci “ben”in “beden”le olan ilişkisinde ritim-müzik-hareket-dil aracılığıyla bir kendini ve ötesini keşfetme, farketme yolculuğuna dönüşüyor.
(web : www.kekeca.net ; facebook : kekeca body percussion)..

   2002 yılından bu yana birlikte çalışan Tugay Başar ve Timuçin Gürer beden perküsyonu ve beden müziğini esas alan çeşitli konserler, performanslar yapmakta; eğitimler, atölye çalışmaları vb. etkinlikler düzenlemektedirler. İzleyicileri de katarak birlikte ritim tutuyor-müzik yapmaktadırlar. Türkiye ve dünyada çeşitli eğitimler veren, performanslar yapan ve son 3 yıldır Uluslararası Beden Müziği Festivallerine katılan KeKeÇa topluluğunda bu yıl itibariyle Tugay Başar, Timuçin Gürer, Gökçe Gürçay, Ayşe Akarsu ve Ezo Sunal yer alıyor.

   Katıldıkları, yönettikleri veya destekledikleri projeler arasında YÖRET Vakfı ile Cleveland/Ohio’dan The Council of International Programs USA (CIPUSA) işbirliğinde ve “US State Department” devlet fonuyla gerçekleştirilen“Engaging Marginalized Youth Through the Arts”projes, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu (EEYO) ile “Her Beden Duyar” projesi de bulunmaktadır. KeKeÇa, pek çok başka projede Milli Eğitim Bakanlığı, TÖDER, Dortmund Üniversitesi gibi yerel, ulusal ve uluslararası kurumla işbirliği yapmaktadır. UBMF’nin ilk yılından itibaren bir parçası olan KeKeÇa, festivalin uluslararası işbirliğinde güçlü bir ortak olmuştur.



KeKeÇa | Istanbul, Turkey
Tugay Basar and Timucin Gurer who have been working together since 2002 are doing performances, trainings and workshops, working for international and local projects for culture, arts and education through body percussion and body music. Since 2008 Gökçe, Ayse and Ezo joined in. The group has performances, workshops with various diverse groups and ages, teacher trainings, trainings for adults and youngsters as well as inclusive, disabled, and disadvantaged groups. They involve the audience also in their performances. They have been involved in projects with YORET Foundation, Anadolu University School for the Handicapped (Every Body Hears Project), MEB (Ministrey of Education), TODER and a lot more on a local, national and international level. They have been a part of the IBMF since the beginning and have become one of the partners in such an exclusive international cooperation of artist in this area
(web : www.kekeca.net ; facebook : kekeca body percussion).



TOP